Kipinä

Kipinä Productions on kulttuurituotantoyhtiö ja yleisötyön asiantuntija. 

Kipinä on perustettu vuonna 2010. Neljän tuottaja-taiteilijan työryhmä on laajentunut asiantuntijaorganisaatioksi, jossa toimii joustavasti eri alojen taiteilijoita, tuottajia ja taidekasvattajia. Yleisötyön ja tuotannon lisäksi tarjoamme myös täydennyskoulutusta. Kipinän toimintaa on esitelty kohdassa Palvelut ja aiempiin projekteihimme voi tutustua Referenssit-sivulla.

Kipinän toiminnan lähtökohtana on tehdä laadukasta työtä hyvällä meiningillä. Töissä saa viihtyä, ja työn jäljen pitää olla ensiluokkaista. Taide ja kulttuuri ansaitsevat laajan yleisön, kunnolliset tukipalvelut ja osaavat tekijät. Miksi tehdä huonosti ja nihkeästi, kun voi tehdä hyvällä porukalla huippulaatua?

Kipinän perustajat Anni Elonen, Anna Kondracka, Jussi Rauvola ja Sera Syvänen ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2007. Heitä yhdistää monipuolinen muusikkous, vahva pedagoginen osaaminen, suomalaisen kulttuurikentän tuntemus sekä raikas ja selkeä visio kulttuurielämän ja taidekasvatuksen merkityksestä ja kehityssuunnasta.

Anni Elonen, MuM
Anni on joka paikan freelancerhöylä, joka saa energiaa elämäänsä mahdollisimman monista samanaikaisesti vesille heitetyistä verkoista. Taidekasvatuksesta, improvisaatiosta, ihmisten ja taiteiden välisestä vuorovaikutuksesta sekä rajojen venyttämisestä innostuva Anni toimiikin eri puolilla muun muassa muusikkona ja musiikkipedagogina, kouluttajana ja erilaisten taidekasvatusprojektien tuottajana. Annille tärkeää on taiteen monimuotoisuus ja sen tuominen kaikkien ulottuville. Tetrisaivoksikin joskus kutsuttu Anni onnistuu järjestämään organisointitaidoillaan kaikki palikat oikeisiin paikkoihin ja pyrkii siinä sivussa myös aina toteuttamaan elämänohjettaan: Tärkeintä on hyvä meininki kaikessa tekemisessä kaikkien kanssa, ja sitä pitää tehdä, mikä hyvältä ja oikealta tuntuu!

Anna Kondracka, MuM, HuK
Anna on kulttuurialan moniottelija. Pianisti ja musiikin maisteri on myös Helsingin yliopiston maisterivaiheen opiskelija, jonka osaaminen pohjautuu musiikin ohella taidehistorian, teatteri- ja kasvatustieteen, viestinnän, valtio-opin ja johtamisen opinnoille. Heittäytyvä pohdiskelija ja järjestöihminen sukkuloi suvereenisti eri taiteenalojen välillä ja on työskennellyt mm. muusikkona, opetus-, viestintä- ja luottamustehtävissä, tuottajana ja tiedottajana. Kahden lapsen äiti nauttii saunomisesta, avantouinnista, pitkistä inspiroivista keskusteluista ja esteettisistä elämyksistä.

Jussi Rauvola, MuK
Jussi toimii yrittäjänä ja hallitusammattilaisena koulutus- ja kulttuurialalla ja viimeistelee samalla musiikkikasvatuksen opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Hän on perehtynyt musiikin ja opetus- ja kasvatustehtävien ohella improvisaatioon, musiikkiteatteriin ja näyttelijäntyöhön. Jussilla on yritys- ja hallitusrintamalla monta rautaa tulessa, ja työajan määritelmä joustaa tarpeen mukaan – paitsi matkoilla, joiden aikana Jussi unohtaa yleensä kaikki tarpeellisetkin asiat… Jussi hahmottaa asiat nopeasti ja viihtyy visioinnin ja strategisen kehittämisen parissa; pienet ja arkiset rutiinitehtävät sen sijaan on fiksuinta jättää muiden huolehdittavaksi.

Sera Syvänen, MuM
Sera kouluttaa, tuottaa ja markkinoi sekä pyörittää usein hallinnollisia tai apurahahakumaisia A4-liuskoja. Musiikin koulutus, eri alojen työkokemus ja kuuden kielen hallinta yhdistyvät Serassa kokonaisuudeksi, joka pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Paitsi silloin kun iskee nälkä – kipinäläiset ovat oppineet tuntemaan sisäisen ruokakellon, josta on syytä pitää kiinni! Sateessa ja paisteessa ulkoileva Sera surauttaa vapaa-ajallaan ompelukoneella tyynynpäällisiä tai kokoaa risuista kranssin. Parhaiten mieli lepää kuulemma metsien keskellä Etelä-Savossa, jossa pääsee kivasti puuhailemaan myös puutarhassa.

yritys_kuvituskuva_rajattu